Paulinyi Tamás

KIRAKÓS (CD)

2.900 Ft

„Igen, a „Kirakós” eltalált cím. Közelmúltbeli életem darabkái állnak össze egésszé ebben az albumban, olyan titkos töredékek kelnek táncra benne, amelyek mélyebb világom látomásait tükrözik. Bujkáló kétségeim találnak válaszokra, a hitetlenség hitre, széppé formálva, jóra, átadhatóra. Kelemen Gyula és Kelemen Béla zenét álmodott a sorok mögé, nem is akármilyet. A nyersesség finomabbá vált, mondhatnám, lelkem virágait egy lugas szépségébe, muzsikájába fonták. Köszönöm nekik és zenésztársaiknak – a „Kő Kövön” együttesből –, hogy újabb ritmusokat és dallamokat adtak verseimhez, egy másik gyönyörű műfaj, a zene keretei között.”

Paulinyi Tamás író, költő

 

A Kő Kövön együttes Paulinyi Tamás Kirakós című hanghordozóján szereplő dalok előadására jöttt létre 2021-ben. A zenekar, a nevét is a költő ajánlása alapján vette fel. A csapat tagjai rutinos zenészek, az Énekmondó együttes tagjaként már több évtizede foglalkoznak versmegzenésítéssel. A Boldogság című hanghordozó után, amely 2015-ben jelent meg, a költőnek és a Kelemen testvéreknek ez a második közös munkájuk.

A Kirakós CD-n szereplő dalok, a kiválasztott költeményeken keresztül, a versíró gazdag lelki világának árnyalatait mutatják be.

Szeretettel ajánljuk a dalolt verseket!

Kelemen Gyula zenekarvezető

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVisszatérés a Shopba