25. Nyári elvonulás

augusztus 8-11.

piliscsaba

A SZINTÉZIS szabadegyetem
25. NYÁRI ELVONULÁSa A PILISBEN

Sámáni és pszichedelikus technikák a tudatszint váltásban

augusztus 8-11. piliscsaba

4 nap – 3 éjszaka
A gyakorlatok miatt a létszám korlátozott!
Július 25-ig a részvételi díj 5.000 Ft-tal olcsóbb! 🙂

Ismerd meg tudatod világát!

Célunk azoknak a módosult tudatállapotoknak megismerése és gyakorlása, amelyek éber életünket is meghatározó tudattalan világunkra nyitnak ajtókat, valamint segítenek átlépni vélt határainkat.

Saját belső szimbólumaink megismerése, belső világunk tudatos megélése világosabbá teszi lényegi céljainkat és elérésüknek akadályait, így önismereti eszközként segít a harmonikusabb létállapotok megéléséhez a szelídebb pszichedelikus utak bejárásával.

Az elvonulás alatt rituális dobszertartásokkal, zenés meditációs- és jógagyakorlatokkal, vezetett tűzönjárással, valamint légzéstechnikák alkalmazásával belső utazásokat teszünk pszichénk titkos birodalmába, emellett pedig azok céljáról és működéséről elméleti előadásokat is hallhatunk.

Már csak ennyi nap van hátra a táborig:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Nyári elvonulás

Az elvonulást vezeti:

Paulinyi Tamás

író, pszi-kutató, Szintézis Szabadegyetem alapító tagja, szakmai igazgatója

Író, költő, pszi-kutató. 1962-ben született Budapesten. 1990-ig elsősorban kerámikus művészként, illetve más művészeti ágakban dolgozott.

1997-től az integrált megismerés oktatására létrehozott, Szepes Mária és prof.László Ervin fővédnökségével működő Szintézis Szabadegyetem igazgatója és előadója, a Szintézis Egyesület elnöke, vezetője az iskola dobcsoportjainak, illetve a Szintézis Pszi Labornak.  Jelenleg elsősorban kutatási és szépirodalmi munkáin dolgozik.

 1996 és 2021 között több száz írása és hat könyve jelent meg. Fő célként a racionális és a spirituális világlátás közötti harmonikus lét önismereti egységének oktatásán és ismeretterjesztésén dolgozik.

Munkásságáért 2015-ben Szepes Mária díjjal tüntették ki.

Fürjes Kati

a jógagyakorlatok vezetője, a Szintézis Szabadegyetem alapító tagja, titkára

Kulturális rendezvényszervező. 1993-tól természetgyógyászati területeken végzett szervezői munkát, 1997 óta pedig a Szepes Mária alapító fővédnökségével létrejött Szintézis Szabadegyetem vezetőségi tagja és iskolatitkára. Az iskola egyik alapítójaként, és a Szintézis Egyesület tiszteletbeli elnökeként máig a Szintézis adminisztratív ügyeinek koordinátora, az arculattervezésében meghatározó grafikai munkát végez, valamint a szakmai szervező csoport egyik vezető tagja.

2000-ben alapító és vezetőségi tagja lett az első magyarországi japándob csoportnak, a KIYO KITO TAIKO együttesnek, amelyben zenészi tevékenysége mellett menedzseri és szervezői munkát is végzett. Szintén egyik alapítója és máig oszlopos tagja a Szintézis sámándob csoportnak, illetve egyik vezetője a szabadegyetem táborainak és elvonulásos gyakorlatainak.

Elvégezte a Hospice képzést, idősápolóként évekig egészségügyi segítőként tevékenykedett.

Évtizedek óta behatóan foglalkozik asztrológiával, buddhista filozófiával és tradicionális jógával, az iskola rendezvényein a jógagyakorlatok vezetője. Eddigi munkásságáért 2015-ben – Vásáry Tamás karmesterrel és Paulinyi Tamás író, pszi-kutatóval egyetemben – Szepes Mária Díjjal tüntették ki.

vendégelőadók:

Honti Margó

pszichológus

25 éve tart tűzönjárást.

“Gyógypedagógus hallgatóként nagyon sok hasznos dolgot tanulhattam, melyet a későbbi terápiás munkámba beépítettem. Alkalmam nyílt az ELTE kiegészítő szakán továbbtanulni, és diplomaosztás után elkövetkezett a várva várt időszak, amikor már azt és attól tanulhattam, amit és akitől akartam. Végre, hiszen már akkor a pszichológia érdekelt, amikor még nem is tudtam, hogy ilyen tudományág létezik. Emlékszem, hogy semmi sem volt annyira érdekes, mint az, hogy milyen sokfélék az emberek, és órákon át figyeltem a hanghordozásukat, gesztusaikat, mozdulataikat. Alkalmam volt a pszichoterápia 45 évvel ezelőtti, illetve  a ma is élő nagyjaitól tanulni itthon is, valamint Németországban, Angliában, az Egyesült Államokban és Hawaiin.”

Nádor Judit Keya

képzőművész, antropológus

“1998-99-ben egy másfél éves Közép- és Dél-amerikai út során kezdtem el tanulmányozni a kultúra és a sámánság összefüggéseit, amit a bogotai Antropológiai Intézet ösztöndíjával folytattam 2002-ben. Ekkor ismerkedtem meg Kajuyali Tsamani dél-kolumbiai sámánnal, aki első mesterem lett. Nagyjából évente jártam ki hozzá, hónapokat töltöttem a malokájában. Tanulmányoztam és tanultam az Amazonas peremvidékének (Putumayo) sámáni hagyományait, megismerkedtem művelőivel.”

Barát István Zsolt

őstudáskutató, énekes, zenész, dalszerző, költő, publicista.

A magyar hagyományokat szerte a Kárpát-medencében tanulmányozza, a Kurultáj egykori szervezőjeként, szertartás-vezetőjeként pedig az ázsiai nomád kultúrákat is vizsgálja abban az időben. A magyar Szív Útja Központ és a Négy Őselem Útja Iskola, valamint a norvégiában működő Fire Elementer Skole alapítója és vezetője. 2008 óta sámándobos csoportokat vezet

Hangulatképek a korábbi elvonulásainkról:

tűzönjárás • dobszertartások • rituális lélekutazások • transzlégzés • spirituális előadások • jóga • gyümölcs- és léböjt

Programok

VASÁRNAP

– nyitó szertartás / (Paulinyi T. – Fürjes K.)
– spirituális előadás / (Paulinyi T.)
– szellemhajó (rituális lélekutazás) / (Paulinyi T. – Fürjes K.)
– sámándobolás, éneklés (Barát I. Zs.)

HÉTFŐ

– reggeli jóga / (Fürjes K.)
– spirituális előadások / (N. J. Keya – Paulinyi T.)
– erőtárgy keresés
– transzlégzés (rituális lélekutazás) / (Paulinyi T. – Fürjes K. – Honti M.)

KEDD

– reggeli jóga / (Fürjes K.)
– spirituális előadások / (Honti M. – Paulinyi T.)
– tűzönjárás (Honti M.)
– tábortűz melletti beszélgetés, éneklés

SZERDA

– reggeli jóga / (Fürjes K.)
– megosztó-kör (Paulinyi T. – Honti M.)
– záró szertartás / (Paulinyi T. – Fürjes K.)

Cosmos Ökopanzió

A háromnapos elvonulás helyszíne Piliscsabán egy spirituális szellemiségű ökopanzió, amely modern, teljes komfortot és kényelmet nyújtó – zuhanyozós lakószobákkal – rendelkezik.
Meditatív gyakorlatainkat és előadásainkat a főépület légkondícionált, kényelmes és tágas meditációs termében tartjuk, a panzió kertjében pedig hinta- és napozóágyak várják a résztvevőket, valamint úszómedence is rendelkezésre áll a gondtalan nyári kikapcsolódáshoz.

Hogyan találod meg a tábort?

COSMOS Természetgyógyász Ökopanzió

2081 Piliscsaba, Szent István király út 147.

(bejárat: a Gárdonyi Géza út 6. felől!)

Részvételi díjak | Kedvezmények

4 nap – 3 éjszaka / szállás, étkezés, programok

Kiemelten kedvezményes

Július 25-ig

58.000 Ft helyett

53.000 Ft

a 2020-21-es Szintézis évfolyami hallgatók és a 2021. 06. 27-i “Pszichedelikus és sámáni utak” c. kurzus hallgatói részére

Kedvezményes

Július 25-ig

63.000 Ft helyett

58.000 Ft

diákok, nyugdíjasok, valamint volt Szintézis évfolyami hallgatók, a korábbi “Tudatos-Álom-Tábor”, “Pszi és Intuíció” tábor, ill. “Transz és Tudat” tábor résztvevői részére

teljes áru

Július 25-ig

68.000 Ft helyett

63.000 Ft

Részvételi díjak | Kedvezmények

4 nap – 3 éjszaka / szállás, étkezés, programok

Kiemelten kedvezményes

Július 25-ig

58.000 Ft helyett

53.000 Ft

a 2020-21-es Szintézis évfolyami hallgatók és a 2021. 06. 27-i “Pszichedelikus és sámáni utak” c. kurzus hallgatói részére

Kedvezményes

Július 25-ig

63.000 Ft helyett

58.000 Ft

diákok, nyugdíjasok, valamint volt Szintézis évfolyami hallgatók, a korábbi “Tudatos-Álom-Tábor”, “Pszi és Intuíció” tábor, ill. “Transz és Tudat” tábor résztvevői részére

teljes áru

Július 25-ig

68.000 Ft helyett

63.000 Ft

Paulinyi Tamás a FB-on

Telefon

+36 20 / 495 56 66

EMAIL

szintezis@szintezis.info.hu