Paulinyi Tamás

Beteg legyek vagy ne legyek?

Feeling sick and tired.

Ki ne érezte volna már – főképp kisiskoláskorban –, hogy ez a kérdés (leginkább egy helyzetből való kimenekülés lehetőségeként) tudatosan is fel-felbukkan bennünk, és itt még nem beszéltünk a tudattalan és rejtett érzelmi szándékokról. De hogy is jönnek ide a parapszichológiai képességek? Nem másként, mint öntudatlan szándékaink olyan rejtett végrehajtójaként, ami az időzítés és a véletlenek befolyásolásának mestere. Hogy mindezt megértsük, alapjaiban meg kell, hogy ismerjük ezeket a mindnyájunkban működő pszi-képességeket.

Bármilyen furcsának tűnhet, az emberi tudat képes észlelni mások gondolatait (telepátia), az elzárt, vagy távoli anyagi környezet eseményeit, állapotait (távérzékelés), vagy akár olyan jövőbeni történéseket, melyek logikailag kikövetkeztethetetlenek (prekogníció). Az ESP e három fajtája egyféle titkos GPS-ként működve alkalmas arra, hogy öntudatlan döntéseink alapján „jókor vezéreljen jó helyre”, vagy „akár rosszkor rossz helyre”. Az ESP által befolyásolt döntéseinket, cselekedeteinket alapvetően a legbelsőbb érzelmeink és vágyaink határozzák meg, amik adott esetben betegséghez vagy balesethez vezethetnek ugyanúgy, mint azok elkerüléséhez.

Ugyanilyen abszurd képességünk a minket érintő véletlenek akaratlan tudati befolyásolása, ami komplex működésével szintén az előzőekhez hasonló helyzeteket teremthet (mikroPk). A különös „véletlenek” felbukkanását egyébként szintén a szélsőséges érzelmeink eredményezhetik, ezt C. G. Jung svájci pszichiáter szinkronicitásnak nevezte el. A mikroPk-nak létezik egy válfaja a bioPk, ami belső szándékainknak megfelelően élő szervezetekre is hatni képes, gondoljunk itt akár a sok helyről ismert babcsíranövesztésre, ahol a kontrollcsoporthoz képest a pozitív figyelemmel kísért babszemek mérhetően gyorsabban növekedtek. Ilyesfajta eredményes laborkísérleteket sejttenyészetekkel és szervekkel is végeztek.

A rövid bemutatást összegezve, pszichés állapotaink több módon is képesek a betegségek, vagy a gyógyulás feltételeit megteremteni, mégpedig az ismert fizikai folyamatok közreműködése nélkül, igaz, egy-két rendkívüli esetet leszámítva ezek inkább a tendenciák szintjén működnek megbetegítő, vagy gyógyító tényezőként.

További írásaim

Könyvajánló

Facebook
Twitter
Email
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVisszatérés a Shopba