Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

A halál utáni élet titkai

január 19, 18:30 - 22:30

A halálon túli élet titkai - Dr. Eben Alexander először Budapesten

A halálon túli élet titkai - Dr. Eben Alexander először BudapestenEgy színpadon a tudomány és a spiritualitás nagyágyúi!

Dr. Eben Alexander, a világ jelenleg leghíresebb harvardi agykutató-idegsebésze az Ecolife.blog.hu, a The Explorer Society Alapítvány és a Budapest Klub Alapítvány EARTH 21 TALKS (21. századi beszélgetések) előadás sorozata meghívására 2020. január 19-én Budapestre érkezik, hogy elmesélje a 11 évvel ezelőtt átélt döbbenetes halálközeli élményét és megossza a hallgatóival az azt követő legfontosabb kutatási eredményeit az emberi tudat és tudatosság növekvő szerepéről. A súlyos agyhártyagyulladás következtében 7 napot kómában töltő világhírű orvos testen túli élménye és tudományos kutatásai során mélyreható ismereteket szerzett létünk legfontosabb kérdéseivel és az emberiség előtt álló globális paradigmaváltással kapcsolatban. Minderre egyszerre ad közérthetően tudományos és spirituális választ a nagyszabású sorozat nyitóelőadásán a Budapest Kongresszusi Központban. Az este további résztvevői a Rebotflow zenekar, László Ervin kétszeres Nobel-Békedíjra jelölt tudományfilozófus, dr. Palkó Zsolt tudományos ismeretterjesztő, Peller Mariann televíziós műsorvezető, Müller Péter író-dramaturg és Paulinyi Tamás író, pszi-kutató.

Dr. Eben Alexander kómája alatt átélt élményei teljesen átformálták korábbi gondolkodását az agy és tudat kapcsolatáról, az élet értelméről, az emberiség küldetéséről és mindannyiunk valódi életcéljáról. A budapesti előadáson a közönség betekintést nyer mindabba a döbbenetes tudásba, amit Dr. Alexander a biztos halálba vezető útról visszatérve és legújabb kutatásai során szerzett és amit a világ vezető tudományos és spirituális intézetei egyre gyakrabban hangoztatnak, miszerint forradalmi tudományos és tudati változás előtt áll az emberiség és ebben mindannyiunknak óriási szerepe és lehetősége lesz.

Dr. Eben Alexander testen túli élménye és a világ vezető tudósaival és spirituális szakíróival végzett közös kutatásai kulcsfontosságú felismeréseket és bizonyítékokat hoztak az agytól függetlenül létező tudatról, amelyet egyetemi tanárként és tudósként korábban maga sem vizsgált. Tudását és tapasztalatait kielemezve a modern tudományt és spiritualitást immár egymást teljesen kiegészítő természetes egységnek látja, amely alapján egy magasabb szinten újjászerveződő és a jelenleg uralkodó paradigmát leváltó emberiség békés jövőjének a lehetőségét vetíti előre az egyre súlyosabb ökológiai és társadalmi válságok közepette.

Dr. Alexander a tudomány és a spiritualitás új szintézisének az egyik legnagyobb élharcosaként aktívan folytatja a kutatásait és arra ösztönzi a hallgatóságát, hogy a mindennapi életükben is fedezzék fel az önmagukkal, a közösségeikkel, valamint a természettel és az Univerzummal összekötő legfontosabb kapcsot, ami nem más, mint az egónktól független egyéni és közös tudatunk.

Az különleges estét a Rebootflow zenei formáció koncertje után megnyitja László Ervin tudományfilozófus, a Budapest Klub elnöke, akivel a szervező dr. Palkó Zsolt beszélget. A téma iránt érdeklődőket Dr. Eben Alexander előadása után izgalmas kerekasztalbeszélgetés várja, ahol a létezésünkről, a testen túli tudatról és a civilizációnkat fenyegető legfontosabb kihívásokról beszélget az előadóval Peller Mariann televíziós műsorvezető, Müller Péter, író-dramaturg és Paulinyi Tamás, író, pszi-kutató.

Részletek

Dátum:
január 19
Időpont:
18:30 - 22:30

Helyszín

Budapest Kongresszusi Központ
Jagelló út 1-3
Budapest, Pest 1123 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(06 1) 372 5400
Honlap:
www.bcc.hu