TRANSZ ÉS TUDAT – BELSŐ UTAZÁS

Önismereti utazások, sorsfeladataink feltérképezése módosult tudatállapotokban, gyakorlatok transzban, éberen és révülésben

A módosult tudatállapotok – bár mint az álom, életünk természetes részét képezik – sokak számára misztikus és ismeretlen területét jelentik a valóság másféle megtapasztalásának. Ezen az egynapos kurzuson a résztvevők bepillanthatnak a tudat olyan dimenzióiba, amelyekben nemcsak új világok nyílhatnak meg előttük, de sorsuk mozgatórugóira is komolyabb rálátást nyerhetnek.

Új megközelítésben hallhatunk álomról, hipnózisról, beavató növényekről, egyben megtanuljuk, hogy hogyan érhetünk el módosult tudatállapotokat drogok nélkül. Megismerjük a lélek „hangszereit”; – a ritmusok, rezgések, harmóniák hatását a sámándoboktól az agytrénerig, az ősi hangoktól az elektronikus meditációkig.

Az átfogó elméleti bemutatást közös relaxációs, meditatív és energetikai gyakorlatok egészítik ki, amelyeknek élményeit önismereti feltáró célzattal közösen értékeljük ki.

Témakörök, foglalkozások:

Módosult tudatállapotok – Módosult valóságok

Álom, hipnózis, meditáció, a módosult tudatállapotok jelentősége és módszerei, tudatállapotok és valóságlátások, a belső utazás, mint önismereti eszköz

A lélek alagútjai; – mandalameditáció

Vezetett relaxációs utazás imaginációs gyakorlatokkal; – spirituális elmélyülés mandala- és mantrameditációval

Belső utazás „szellemhajóval”  (ősi, Szelis indián módszer)

A samanizmus tudatdimenziói és a sámáni lélekutazás Látomáskeresés közös mélyutazással (gyógyító, erőgyűjtő és tisztító gyakorlat)

Belső tudaterők és a bioenergia aktivizálása

„Erősátor” építés, erőtánc tűzlégzéssel”; – aktív-éber és révüléses technikájú energetikai gyakorlatok

Üzenet a mélyből; – holotropikus transzlégzés

Sorsfeladataink feltérképezése Utazás transzlégzéssel; – a tudatalatti üzeneteinek felszínre hozása

Tudattalanból tudatost; – pszichés egységünk integrálása

Dinamikus egyensúly a mindennapok lelki kihívásaiban, a módosult tudatállapotok és az éber tudat harmóniája